Site-ul baracuda.com.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a oferi o experienta de navigare cat mai buna. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Despre noi

Scurt istoric al firmei si brandului Baracuda

Totul a început în 1996 când am introdus pe piaţă primele lansete şi mulinete adresate în special copiilor şi pescarilor începători. Apoi, an de an, ne-am diversificat şi largit aria de produse destinate pescuitului, comercializate de către firma noastră.

Anul 2021 a reprezentat al 23-lea an de când activăm pe piaţa articolelor sportive şi de pescuit din România.

A fost un an atipic, la fel ca şi 2020, marcat de pandemia COVID-19, an în care mulţi oameni au fost nevoiţi, din cauza restricţiilor de circulaţie, să se îndrepte mai mult spre natură, mişcare şi pescuit. Este anul în care am lărgit gama de lansete din carbon de cea mai înaltă calitate, intitulată ”Seria X”, acoperind toată gama de spinning, crap şi feeder.

Totul a început în 1998 când am introdus pe piaţă primele lansete şi mulinete adresate în special copiilor şi pescarilor începători. Apoi, an de an, ne-am diversificat şi lărgit aria de produse destinate pescuitului, comercializate de către firma noastră.

Începând cu anul 2000, vizitând numeroase expoziţii internaţionale de profil, am decis să înfiinţăm câteva branduri proprii sub care, în mod constant, să aducem pe piaţa românească articole de pescuit de calitate superioară.

Astfel, în 2002, a apărut brandul “Baracuda” înregistrat la OSIM, iar incepând cu 2003 au apărut pe piaţă şi primele lansete de carbon şi mulinete purtând noul logo.

În prezent, brandul “Baracuda” este marcă înregistrată în E.U. şi China.

An de an, am diversificat gama de produse purtând sigla “Baracuda” şi în paralel am introdus şi alte serii de articole de pescuit sub denumiri (înregistrate la OSIM) ca: “Golden Master”, “Aqua Crocodile”, “Globe Dragon”, “Cobra”, “Sea Hawker”, “Scorpion”, “Fighter”, “Warrior”, “Lizard”, “House of Karp”, “Happy Karp”, “Silver Star”.

În momentul de faţă, peste 50 de companii produc în fabricile lor articole de pescuit sub sigla “Baracuda”, aceleaşi fabrici producând în paralel repere asemănătoare şi pentru giganţii mondiali din domeniu. Experienţa fabricanţilor garantează calitatea produselor “Baracuda”.

În paralel colaborăm în regim de distribuitor cu diferite companii de profil din întreaga lume. Printre acestea enumerăm: SASAME (Japonia) pentru lansete, fire, ace de pescuit, momeli şi mulinete; HAYABUSA (Japonia) pentru ace de pescuit; TRAPER (Polonia) pentru nadă şi accesorii de pescuit; MISTRALL (Polonia) pentru fire de pescuit, voblere, ochelari polarizanţi şi alte accesorii; BEHR (Germania) pentru îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii pescuit.

Din 2005 am devenit primii membri din România ai EFTTA (Asociaţia Europeană a Comerţului cu Articole de Pescuit) şi am participat an de an la toate expoziţiile organizate sub egida acesteia.

În paralel am participat şi la alte expoziţii de profil din întreaga lume, iar din 2007 am fost prezenţi la toate expoziţiile româneşti organizate.

Începând din martie 2009 am introdus un sistem de fidelizare a clienţilor, constând în bonusuri şi discount-uri care se totalizează pe parcursul întregului an şi devin active în luna decembrie.În fiecare an lansăm promoţii noi şi oferte speciale.

În fiecare an, firma BARACUDA sponsorizează diferite competiţii sportive de profil, încurajând şi copiii să deprindă tehnicile pescuitului.

În prezent firma BARACUDA are peste 300 de colaboratori în întreaga ţară. În 2010 am inaugurat cel mai mare depozit de articole de pescuit din țară, cu o suprafaţă de peste 2000 m2.

Din 2013 am introdus pe etichetele unor produse QR Code Scanner pentru accesarea directă a site-ului de pe smart devices.

În toamna anului 2016 compania şi-a extins portofoliul aducând pe piaţa din România plase pentru piscicultură, frânghii, sfoară, sfoară cu miez de plumb, plute, într-un cuvânt tot ceea ce este necesar pentru confecţionarea năvoadelor.

Ne găsiţi la adresa www.baracuda.ro şi pe Facebook (@baracuda.romania).

În viitor vom încerca să ne extindem şi mai mult gama de produse comercializate, introducând pe piaţă ultimele noutăţi în domeniu. Calitatea produselor, precum şi raportul preţ-calitate, rămân principalele atuuri, dar şi priorităţi, ale noastre.

Acest catalog este conceput în fiecare an, în luna decembrie, de accea el nu conţine toate noutăţile şi schimbările ce vor interveni în anul viitor. Pentru o imagine mai exactă vă invităm să vizualizaţi periodic site-ul nostru www.baracuda.ro. Acolo veţi găsi cu regularitate adăugate toate produsele noi, precum şi modificările apărute în decursul anului la produsele tradiţionale. Pentru orice neclaritate sau pentru orice altă informaţie, vă rugăm să ne scrieţi pe baracudaromania@yahoo.com

În speranţa că v-am captat atenţia cu această scurtă prezentare a activităţii noastre, vă urăm FIR ÎNTINS! şi vă aşteptăm cu interes la oricare dintre distribuitorii de produse “Baracuda” din ţară.

Cu stimă şi deosebit respect,
Echipa BARACUDA